Voopoo Argus Z Pod Kit

Voopoo Argus Z Pod Kit

Under de senaste åren har det blivit allt svårare att hitta användare som föredrar traditionella boxmods och subcomb-tankar, eftersom sådana enheter framgångsrikt har ersatt kompakta och fristående POD-system. Och om de första enheterna i detta format hade ständiga klagomål på smaköverföringen har tillverkarna nu lärt sig att göra bra förångare på nätet, som perfekt överför smaken. Ett exempel på detta är Voopoo, som ständigt utökar sitt utbud av submods och POD-system. Bland det stora utbudet av enheter i detta format är Argus-serien särskilt efterfrågad, som redan har vunnit många vapers förtroende. Det speciella med den här serien är den mängd olika enheter som erbjuds, så det är inte förvånande att företaget beslutade att utöka den och släppa Voopoo Argus Z Pod Kit.

Allmän information

Voopoo Argus Z Pod Kit är ett kompakt POD-system utrustat med ett kraftfullt batteri, som arbetar under kontroll av ett patenterat chip, utformat för användning av Argus-seriens patroner. Enheten är tillverkad i en ganska enkel och lakonisk formfaktor, men den drar genast till sig uppmärksamhet med den originella designen – hälften av enheten är slät och hälften är med relief. Enheten tillhör den enkla serien, så den har inga kontroller och enheten aktiveras genom att puffa. POD-systemet är utformat så att du kan installera Argus-patroner med inbyggda 0,7 ohm-förångare i den. Du kan köpa Voopoo Argus Z Pod Kit i sju färger – vit, silver, blå, guld, rosa, röd och svart.

Utrustning

Det är osannolikt att någon från vapers kommer att bli förvånad över det faktum att den nya enheten är utrustad ganska enkelt och kortfattat – ja, tillverkare betalar inte mycket uppmärksamhet åt utrustningen nuförtiden. Därför kommer en vaper att hitta i lådan:

– ARGUS Z Device batteripaket;

– ARGUS POD Cartridge 0.7Ω;

– USB Type-C-kabel;

– Användarhandbok.

ARGUS Z-enhetens batteripaket

Många förknippar Voopoo Company endast med den legendariska Drag boxmod-modellen, som redan har gjort Voopoo Company populärt. Och det är svårt att klandra dem, för tack vare Drag har företaget utvecklats från en medioker kinesisk vapetillverkare till en av marknadsledarna, enheterna ligger ständigt i toppen av försäljningen. Företaget har nu tre huvudsakliga produktlinjer – Drag, Vinci och Argus, och intressant nog är det Argus som företaget särskilt aktivt utvecklar – företaget fyller regelbundet på denna serie. Efter att återigen ha bestämt sig för att komplettera den presenterade företaget en ganska enkel, men inte mindre intressant enhet – Voopoo Argus Z Pod Kit.

Om du bara tittar på Voopoo Argus Z Pod Kit kommer den omedelbart att dra till sig uppmärksamhet, eftersom enheten är ganska originellt utformad. Den nedre delen av kroppen är slät, med ett metalliskt skimmer (det är ganska logiskt, eftersom enhetens kropp är gjord av aluminiumlegering), och den övre delen är räfflad och målad i en något annorlunda färg. Samtidigt har POD-systemet inga skarpa kanter, så det har utmärkt ergonomi. Enheten är ganska kompakt – 91,45*27,5*14,8 mm, så den tar minimalt med plats i fickan, trots att enheten väger drygt 70 gram.

Voopoo Argus Z Pod Kit drivs av ett inbyggt batteri med en kapacitet på 900 mAh – det räcker för att ge enheten autonom drift i en eller två dagar. Batteriet laddas med hjälp av USB Type-C-kontakten på baksidan av enheten. Trots att tillverkaren inte ger några uppgifter om det chipset som används i enheten finns det en misstanke om att den har en av de modifieringar av GENE-chipet som många känner till. I vilket fall som helst är enheten utformad för att fungera vid en konstant effekt på cirka 17 watt, och den aktiveras endast genom att puffa. För att vaper ska kunna kontrollera batterinivån finns det på enhetens sidoyta tre diagonalt placerade lysdioder.

ARGUS POD Patron

Det faktum att Voopoo bestämde sig för att förenhetliga de patroner som används i Argus Z Pod Kit kan betraktas som både en hyllning till mode och ett positivt ögonblick – användare kommer inte att behöva spendera mycket tid på att leta efter förbrukningsartiklar. De dolda magnetpatronerna är perfekt kompatibla inte bara med Argus Z, utan även med Argus Pod och Argus P1. Voopoo Argus Pod-patroner är tillverkade med inbyggd förångare med 0,7 ohm motstånd, och förångaren är tillverkad med ITO-teknik. Det finns ingen luftflödeskontroll, men patronen är utformad för ett ganska tight MTL-utdrag. För att fylla på patronen tar du bort den från batteripaketet, öppnar silikonlocket på sidan och häller i 2 ml vätska.

Slutsatser och intryck

Att kalla Voopoo Argus Z Pod Kit för innovativt eller revolutionerande fungerar inte, eftersom det i själva verket är ett standard POD-system, men samtidigt bör Voopoo få beröm – varje ny enhet i detta format blir bättre och bättre. Enheten kommer att överraska positivt med sin mångsidighet, praktiska användbarhet, autonomi och goda smaköverföring, så den kommer att passa både erfarna vapers och nybörjare.

Fördelar och nackdelar

Nackdelar

– Du måste ta bort patronen från batteripaketet för att fylla på;

– Ganska tung vikt.

Fördelar

– Kompakt storlek;

– Stort urval av färger;

– Batteri med hög kapacitet;

– Snabbladdning;

– Kompatibel med Argus POD-patroner;

– Tät puff;

– Aktivering av puff.