SMOK Novo 2X Kit

SMOK Novo 2X Kit

Vape-tillverkarna har slutat överraska vapers med funktionaliteten hos sina apparater och med ytterligare alternativ i dem för ganska länge sedan. Efter uppkomsten av salt nikotinbaserade vätskor har vape-marknaden förändrats mycket – i stället för kraftfulla boxmods började vapers köpa kompakta POD-system med mer nöje. Naturligtvis ledde POD-systemens popularitet till att tillverkarna började producera dem i massproduktion. Och det kinesiska företaget Smok lyckades i den här riktningen som ingen annan – dess enheter i Novo-serien är särskilt efterfrågade bland vapers. Efter att återigen ha bestämt sig för att fortsätta denna serie släppte företaget SMOK Novo 2X Kit, som visserligen inte skiljer sig kardinal från den andra versionen, men som har ett antal funktioner som gör enheten intressant och praktisk.

Allmän information

SMOK Novo 2X Kit är ett kompakt POD-system, utrustat med ett ganska kraftfullt batteri, avsett för installation av utbytbara patroner med inbyggda förångare i Novo- och Novo 2-serierna. Enheten är tillverkad i stil med denna serie – snyggt, med rundade hörn och kanter, ergonomisk kropp och traditionellt tillplattat munstycke. Enheten är från en ganska enkel serie, så den saknar kontroller och aktiveras genom att puffa. Tack vare den egenutvecklade chipsetet ställs arbetseffekten in automatiskt beroende på motståndet hos den installerade patronen. POD-systemets utvecklare har gjort det universellt – det kan fungera med alla patroner Novo och Novo 2-serien. Du kan köpa SMOK Novo 2X Kit i tio ursprungliga färglösningar två huvudlinjer Regular och Prismatic.

Utrustning

Nästan alla Smok-enheter är utrustade på samma sätt och utan några speciella detaljer, så det är inte förvånande att det här POD-systemet skiljer sig något från dem. I lådan väntar vaperaren:

– Novo 2X Device batteripaket;

– Två Novo 2X POD 0,9 Ohm patroner;

– USB Type-C-kabel;

– Användarhandbok.

Novo 2X batteripaket

Företaget Smok har varit ledande på vape-marknaden i många år och blev en av de ledande efter att POD-system och submods dök upp och spreds i stor skala. Sådana kompakta och mångsidiga enheter gav företaget global popularitet. Företaget tillverkar flera serier av enheter av sådant format, och en av dem som är särskilt efterfrågad bland vapers är Novo-linjen, som regelbundet fylls på. Efter att ha bestämt sig för att ändra och förbättra den populära Novo 2-enheten presenterade utvecklarna SMOK Novo 2X Kit, som inte har några dramatiska skillnader från den tidigare versionen, men den är fortfarande intressant och populär.

Företaget ändrade inte mycket på designen av SMOK Novo 2X Kit och beslutade att behålla den nästan samma som sin föregångare – en snygg rektangel med avrundade hörn och kanter. Samtidigt erbjuder designerna tio originalfärger och prestanda, bland vilka du kan hitta både traditionella och icke-standardiserade lösningar. Enheten är liten – 97*24,5*14,5 mm, så den kommer att vara lite större än ett vanligt flashminne.

SMOK Novo 2X Kit drivs av ett inbyggt 800 mAh-batteri, vars autonoma tid beror direkt på motståndet hos den installerade patronen och på driftskraften. Batteriet laddas med hjälp av den numera standardiserade USB Type-C-kontakten, som finns på enhetens nedre ände, med 0,7A ström, så tiden det tar att ladda batteriet blir ungefär en timme.

Även om SMOK Novo 2X Kit tillhör den enkla serien har den ett automatiskt effektval beroende på motståndet hos den installerade patronen. Effekten när motståndet är mindre än 0,7 Ohm kommer att vara 12-20 watt, och om motståndet är högre än 0,7 Ohm kommer det att vara 4-14 watt. För att låta vaper övervaka batterinivån finns det en liten lysdiod på sidan av enheten, som ändrar färg beroende på hur laddat batteriet är.

Novo 2X POD patron

Smok utvecklare beslutade att inte avvika från de befintliga tysta reglerna bland tillverkarna när det gäller förening av förbrukningsmaterial, så SMOK Novo 2X Kit är utformad för att installera alla patroner Novo och Novo 2-serien. Den här lösningen är mycket intressant eftersom vaper lätt kan hitta förbrukningsartiklarna.

Förutom att du kan använda Novo- och Novo 2-patroner i den här enheten kan du installera en specialdesignad version av Novo 2X, tillverkad på nätet, så att du inte har några problem med smaköverföringen. Utvecklarna har gett möjlighet att justera blåsning, implementerat med ett litet reglage som ligger på frontpanelen.

Det är enkelt att fylla patronen – du måste ta bort munstycket och hälla 2 ml vätska i hålet som är försett med en backventil.

Slutsatser och intryck

Det är svårt att säga att SMOK Novo 2X Kit skiljer sig särskilt mycket från sina föregångare, eftersom förändringarna är minimala. Men det betyder inte att enheten är obekväm eller opraktisk, tvärtom – den är självständig, mångsidig, enkel och pålitlig.

Fördelar och nackdelar

Nackdelar

– Svag laddningsström;

– Kondensvatten kan samlas under patronen.

Fördelar

– Ett brett urval av färger;

– Ergonomisk utformning;

– Låg vikt;

– Kompakt storlek;

– Batteri med hög kapacitet;

– Lätt att underhålla och använda;

– Många olika patroner;

– Justerbar avblåsning;

– Enkel påfyllning;

– Möjlighet att välja den bästa balansen mellan smak och puff.