Smok SOLUS G POD kit

Smok SOLUS G POD kit

Nästan varje dag presenterar vapetillverkare (kända och mindre kända) POD-system i olika format. En av egenskaperna hos denna typ av enheter är enkelhet, så utvecklare lyckas sällan göra dem funktionella, så de måste leta efter alternativ för att locka köparnas uppmärksamhet. Svaret är ganska enkelt – att utveckla en attraktiv design. Det är den vägen som Smoks ingenjörer gick och presenterade nyligen mer originella än funktionella enheter. Efter att ha bestämt sig för att fortsätta den redan beprövade från den positiva sidan av serien Solus, presenterade företaget Smok SOLUS G POD-kit. Detta POD-system även om det ”inte fångar stjärnor från himlen”, men det kan positivt överraska även skeptiska vapers.

Allmän information

Smok SOLUS G POD-kit är ett kompakt POD-system, utrustat med ett batteri med medelhög kapacitet, som är kompatibelt med patroner med inbyggda nätförångare i Solus- och Solus 2-serien. Formfaktorn för den nya enheten är ganska traditionell – det är en liten pinne med rundade hörn och kanter. Utvecklarna lade särskild vikt vid designen – kroppen är gjord av genomskinlig plast, under vilken du kan se enhetens ”fyllning”. Dessutom har tillverkaren tagit hand om LED-bakgrundsbelysning, som kan ändras eller stängas av med en enda knapp. Aktivering av enheten sker endast med en puff. POD-systemet är utformat för att använda de tidigare släppta patronerna med inbyggd 0,9 ohm-gallerförångare Solus och Solus 2-serien. Du kan köpa Smok SOLUS G POD-kit i sju originalfärger med ytterligare ritningar.

Kit

Smok-enheter är alltid förpackade på nästan samma sätt, och det här POD-systemet var inget undantag, även om det för en enkel enhet är välutrustat:

– Batteripaket SOLUS G Device (700mAh);

– Patron SOLUS 2 Meshed 0,9ohm Pod;

– Lanyard;

– USB Type-C-kabel;

– Bruksanvisning.


SOLUS G Device Battery Pack

Ibland kan man på Internet hitta information om att företaget Smok började förlora sin ledande ställning på marknaden. Det är säkert att säga att informationen är dåligt underbyggd av fakta, eftersom denna tillverkare fortfarande är bland de fem främsta vape-enheterna. Och bekräftelsen på detta kan anses vara en regelbunden lansering av nya enheter som inte bara är efterfrågade bland vapers, utan också förtjänar att bli en försäljningssuccé runt om i världen. Efter att ha beslutat att fortsätta en av de populära Solus-serierna presenterade företaget två liknande enheter SOLUS G och SOLUS G-Box, som omedelbart publicerade den officiella informationen om dem intresserade många fans av läckra och smakfulla ångor.

Man kan inte säga att Smok SOLUS G POD-kit är tillverkat i någon mycket originell formfaktor, eftersom det är en ganska traditionell pinne med rundade kanter och hörn, som har god ergonomi. Designers har lagt särskild vikt vid utformningen av enhetens kropp – den är gjord av genomskinlig plast, under vilken du tydligt kan se enhetens ”tarmar”, och de är upplysta av ett antal lysdioder (om du vill kan du stänga av bakgrundsbelysningen).

På ena sidan av enheten finns namnet, och den andra sidan är dekorerad med den ursprungliga graffitiliknande ritningen. POD-systemet har en ganska blygsam storlek – 111,5 * 24 * 16,1 mm, och en inte mindre blygsam vikt – endast 31 gram. För att enheten ska kunna bäras runt halsen ingår i satsen ett nyckelband som fästs på kroppen med en gummiring.

Smok SOLUS G POD-kit drivs av ett inbyggt 700 mAh-batteri, vilket räcker för autonom användning av enheten i ett par dagar. Batteriet laddas med hjälp av USB Type-C-kontakten (den har redan blivit en standard), som finns på enhetens nedre ände, med en strömstyrka på 0,57 A.

Smok SOLUS G POD-kit fungerar under kontroll av en proprietär chipset som gör att du kan få en effekt på 13-16 watt. Enheten aktiveras endast genom att puffa. Den enda knappen på undersidan av enheten är utformad för att slå på/av och för att ändra/avaktivera bakgrundsbelysningen. Med hänsyn till bakgrundsbelysningens variabilitet ändrar hela den nedre delen av enheten sin färg beroende på batterinivån.

Solus POD-patron

Smok var en av de första att erbjuda vapers enhetliga patroner för POD-system, så det är logiskt att SOLUS G POD-kit ursprungligen utformades för att vara kompatibelt med de tidigare släppta förbrukningsartiklarna. Solus- och Solus 2-patroner kan installeras i det, gjorda på 0,9 ohm-galler och skiljer sig endast i volymen – 3 ml respektive 2,5 ml.

POD-systemet gör det möjligt att ändra puffläget – MTL eller RDL. För att byta blåsläge måste du ta bort patronen från batteripaketet, vrida den 180 grader och sätta tillbaka den. För att fylla på en patron tar du bort den från batteripaketet, öppnar locket på sidan och häller i 3 ml eller 2,5 ml vätska, beroende på vilken typ av patron du använder.

Slutsatser och intryck

Smok-utvecklarna lade inte stor vikt vid SOLUS G POD-kitets funktionalitet, utan uppmärksammade mer den visuella utformningen av enheten – de gjorde ett ljust originalfodral och lade till bakgrundsbelysning. Men samtidigt är enheten lätt att använda, självständig och kompakt.

Fördelar och nackdelar

Fördelar

– Kompakt storlek;

– Låg vikt;

– Den ursprungliga utformningen;

– LED-bakgrundsbelysning;

– En separat tangent för att slå på och styra bakgrundsbelysningen;

– Batteri med hög kapacitet;

– Aktivering genom att puffa;

– Kompatibel med Solus-patroner;

– Justerbar blåsning.

Nackdelar

– Svag laddningsström;

– Du måste ta bort patronen från batteripaketet för att fylla på den.