Smok MAG-18 Box Mod

Smok MAG-18 Box Mod

I dag har de flesta tillverkare av vape-apparater vänt sin produktion till submods och POD-system, som framgångsrikt ersätter traditionella boxmods, tankar och droppar. De kompakta enheternas popularitet kan förklaras ganska enkelt – de har nått en nivå där de kan jämföras med subohmtankar när det gäller smaköverföring. Men det betyder inte att absolut alla vapers bytt till POD-system, många använder med stort nöje klassiska kraftfulla box-mods och droppare med två spiraler med motstånd 0,07-0,1 Ohm. Med dessa vapers i åtanke släpper Smok från tid till annan nya boxmods som blir ett bra alternativ till de tidigare släppta enheterna. En sådan boxmod är Smok MAG-18 Box Mod, som kommer att överraska dig positivt med sin prestanda och tillförlitlighet.

Allmän information

Smok MAG-18 Box Mod är en ganska stor boxmod, utformad för installation av två batterier 18650, som körs under kontroll av lQ-X-chipset, vilket har bra funktionalitet och prestanda. Boxmodens utformning förtjänar särskild uppmärksamhet – den är gjord i den traditionella för MAG-seriens enheter formfaktor – ett pistolgrepp, som har utmärkt ergonomi. Enheten fungerar under kontroll av den proprietära chipset lQ-X, som även om den inte är särskilt funktionell, men den är pålitlig, produktiv och fungerar utan fel. Den maximala effekten av boxmod – 230 Watt, så du kan säkert ställa in den subsoniska tankar, och var inte rädd för att den ”inte kommer att dra” lågt motstånd. Du kan köpa Smok MAG-18 Box Mod i nio färger i två serier – läder och TPU.

Utrustning

Ofta erbjuds denna boxmod i ett paket med tanken, men inte alla användare vill betala för mycket genom att använda sina vanliga förstoftare, så du kan köpa Smok MAG-18 Box Mod separat. Den kompletta uppsättningen av enheten är minimal:

– MAG-18 Box Mod;

– USB Type-C-kabel;

– Användarhandbok.

Yttre utseende och utformning

Bland det stora antalet vape-företag som finns på marknaden finns det flera som inte kategoriskt ger upp sin ledande ställning. Sådana företag är Voopoo, Lost Vape, Vaporesso och Smok, där de sistnämnda ständigt släpper fler och fler nya apparater som inte bara inte är sämre än konkurrenterna, utan också blir försäljningssuccéer. Förutom populära submodem och POD-system, som produceras nästan i dussintals, glömmer företaget inte bort de vapers som föredrar traditionella boxmodem (och detta kan inte undgå att glädja). Efter att ha bestämt sig för att fortsätta en av sina populära MAG-linjer släppte företaget Smok MAG-18 Box Mod, som finns tillgänglig som fristående och tillsammans med den redan kända vapeerförbrännaren TFV18 Tank.

Företagets utvecklare bestämde sig för att göra Smok MAG-18 Box Mod i den traditionella stilen för Mag-serien – i form av ett pistolgrepp. Naturligtvis är enhetens ergonomi på högsta nivå, för i handen sitter den helt utmärkt. För att göra enheten så bekväm som möjligt använder den sig av en insats i ekoläder, tack vare vilken du kan få en liten analogi av enheten med den inte mindre kända Aegis Legend från Geek Vape. Boxmod svår att kalla en miniatyr eftersom dess storlek är 90,2 * 63,5 * 32,5 mm, och landningsplattan för förstoftaren är utformad för installation av tankar eller droppkammare med diameter upp till 30 mm. Enhetens vikt är inte heller från minimum – 165 gram utan batteriet, men fans av att använda traditionella boxmods kommer det knappast att skrämma.

Den maximala effekten på 230 watt tillhandahålls av två klassiska 18650-batterier som är installerade under det gångjärnsförsedda locket på undersidan av enheten. Om en vaper behöver ladda batterierna akut finns det under kontrollknapparna en USB Typ-C-kontakt med en laddningsström på 2A.

Styrelsen, funktionalitet och användaregenskaper

En viktig egenskap hos Smok MAG-18 Box Mod är att den fungerar under kontroll av den egenutvecklade chipset lQ-X, som redan har använts av företaget i andra enheter och lyckats bevisa sig på ett positivt sätt. Vi kan inte säga att denna chipset är särskilt funktionell, eftersom vaper kommer att ha en vari-watt med en maximal effekt på 230 Watt, men den fungerar stadigt och producerar ”ärliga watt”. Det minsta stödda chipmotståndet är 0,1 Ohm. 

Enheten är utrustad med en 0,96-tums färgskärm med vertikal orientering. På displayen hittar du en standarduppsättning information om enhetens funktion – batterinivå, effekt, antal och tid för puffar, spolmotstånd och spänning. Naturligtvis har enheten, precis som i de flesta Smok-enheter, möjlighet att ändra färgschemat.

Slutsatser och intryck

Om du jämför Smok MAG-18 Box Mod och boxmods som producerades för tre eller fyra år sedan har den inte samma funktionalitet, men enheten är utrustad med en modern chipset, tack vare vilken vaper inte bara får den deklarerade kraften, utan också en stabilt fungerande enhet. Box mod:en är lätt att använda, har 230 watt effekt (knappast någon behöver det, förstås) och enkel drift – det är vad de flesta vapers som använder traditionella enheter behöver.

Fördelar och nackdelar

Nackdelar

– Minimal funktionalitet;

– Vid hög effekt värms enheten upp.

Fördelar

– Ergonomisk kropp;

– Bra val av färger;

– Användning av traditionella 18650-batterier;

– Snabbladdning;

– Högpresterande chipset;

– Stöd för minsta motstånd på 0,1 ohm;

– Färgvisning;

– Stort förbränningsblock för förbrännare.