Lost Vape Centaurus Q200 Box Mod

Lost Vape Centaurus Q200 Box Mod

Vape-tillverkare arbetar ständigt för att tillfredsställa fans av läckra och smakrika ångor, inte bara med originella designar av förbrännare, utan också med funktionella och lättanvända enheter. Under de senaste tre åren är sådana enheter submods, men inte alla vapeurer är redo att ge upp en läcker tank eller dropp till förmån för kompakthet. Därför är det inte förvånande att det med jämna mellanrum (inte lika ofta som tidigare) dyker upp boxmods på marknaden som är tillverkade i enlighet med moderna krav, funktionella och produktiva. Lost Vape är ett av de få företag som regelbundet glädjer användarna med traditionella boxmods. Efter presentationen av Centaurus DNA 250C hade många vapers ett klagomål till tillverkaren angående dess pris, så företaget beslutade att släppa en budgetversion av en sådan enhet – Lost Vape Centaurus Q200 Box Mod.

Allmän information

Lost Vape Centaurus Q200 Box Mod är en medelstor boxmod som är utformad för installation av två traditionella 18650-batterier och som kör Quest 2.0-chipset. Boxmod är en kopia av varianten med chipet från Evolv, så den ser likadan ut – inte särskilt stor, med tydligt definierade linjer och insatser av plast, stylat trä, kol eller med en konstig geometri. Tack vare Quest 2.0-chipsetet får vaperaren inte bara en effekt på 200 watt, utan också utmärkt funktionalitet och stöd för motstånd från 0,1 Ohm. Två traditionella batterier gör att du kan få en bra batteritid. Du kan köpa Lost Vape Centaurus Q200 Box Mod i åtta originalfärger med möjlighet att byta ut sidopanelerna med ett specialverktyg.

Utrustning

Ganska ofta säljs denna boxmod i ett set med en tank, men om du bara behöver en enhet är det inte svårt att köpa Lost Vape Centaurus Q200 Box Mod. Den är utrustad ganska standardmässigt:

– Centaurus Q200 Box Mod;

– Metallverktyg (som en pickup) för att ta bort sidopanelerna;

– USB Type-C-kabel;

– Garantikort;

– Bruksanvisning.

Utseende och utformning

Om man jämför vapetillverkare med biltillverkare är Lost Vape en BMW eller Mercedes, eftersom deras apparater i de flesta fall är lite dyrare än deras analoger, men vapearen är garanterad hög kvalitet, prestanda och funktionalitet. När företaget presenterade Centaurus DNA 250C var det många användare som tittade på enheten med viss lust, eftersom den tillhör ”lyxklassen” på grund av användningen av ett chip från Evolv. I ett försök att tillfredsställa kunderna beslutade företaget att lansera en billigare variant utrustad med det beprövade och testade Quest-chippet. Det var så Lost Vape Centaurus Q200 Box Mod presenterades.

Med tanke på att Lost Vape Centaurus Q200 Box Mod är en analog till Centaurus DNA 250C är den tillverkad i samma formfaktor. Enheten ser ganska strikt ut – tydliga linjer, halvcirkelformad ena sidan, rak kontrollpanel på andra sidan, så det blir genast klart att det här är en riktigt seriös enhet. Sidopanelerna, stiliserade som kol och trä, är avtagbara, så tillverkaren har inledningsvis gett möjlighet att anpassa enheten.

Boxmodens mått är genomsnittliga – 91*55*26 mm, men de förklaras mycket enkelt av användningen av två batterier. Vi bör varna dig direkt att enheten inte är den lättaste – 171,5 gram (utan batteri), men en sådan vikt är mycket lätt att rättfärdiga genom att kroppen är tillverkad av zinklegering och rostfritt stål. Enheten är utformad för installation av förstoftare med en diameter på upp till 26 mm, så du kommer inte att ha några särskilda svårigheter med valet av tank eller droppare.

Lost Vape Centaurus Q200 Box Mod har en maximal effekt på 200 watt, som tillhandahålls av två traditionella 18650-batterier som passar under flip-up-locket med en spärr. Om behovet uppstår kan du ladda batterierna med 1,6 6A ström med hjälp av USB Type-C-kontakten som finns under kontrollnycklarna.

Styrelsen, funktionalitet och användningsegenskaper

Den viktigaste skillnaden mellan Lost Vape Centaurus Q200 Box Mod och den tidigare utgivna Centaurus ligger i det chipset som används. Den här boxmoden körs på Quest 2.0-chipsetet som redan är känt av användarna och som företaget har använt i många enheter i mellanklassen. Chipsetet är anmärkningsvärt för sin stabilitet, förmåga att få en ärlig effekt på 200 watt och stöd för spiraler med motstånd från 0,1 ohm.

Om vi pratar om funktionalitet kommer Centaurus Q200 att glädja dig med sina möjligheter, eftersom vaperaren kommer att ha en bekväm kontroll med tre knappar och många driftlägen. Du kan använda enheten i lägena VW, TC (NI200, SS, TI), VV, BYPASS, VPC, Boost (Soft/Norm/Hard), Memory – det finns mycket att välja mellan. Box mod är utrustad med en 0,96 tums färgskärm med vertikal orientering, på vilken du kan hitta en standarduppsättning av information om enhetens funktion.

Slutsatser och intryck

Det är viktigt att veta att du inte kan jämföra DNA- och Quest-chipsetet, eftersom de tillhör olika klasser, så när du köper Lost Vape Centaurus Q200 Box Mod ska du inte förvänta dig samma perfekta inställningsnoggrannhet som Centaurus DNA 250C. Men för 98 % av vapers kommer Centaurus Q200 Box Mod att vara ett bra enhetsalternativ som kan överraska positivt med sin funktionalitet, prestanda och tillförlitlighet.

Fördelar och nackdelar

Fördelar

– Den ursprungliga designen;

– Avtagbara sidopaneler;

– Två 18650-batterier;

– USB Type-C-laddning;

– Snabb laddning;

– Högpresterande och pålitlig chipset;

– Utmärkt funktionalitet;

– Sittplats för atomizers med en diameter på upp till 26 mm.

Nackdelar

– Ganska stor vikt;

– Utbytbara sidopaneler är inte lätta att hitta.