Aspire Cyber G Pod Kit

Aspire Cyber G Pod Kit

Idag ökar antalet vape-apparater i olika format exponentiellt, eftersom allt fler föredrar vaping framför konventionella cigaretter eller uppvärmningssystem för tobak. Bland det stora utbudet av vaping-apparater är lite av en fristående enhet pipe-mods, vars fans är ganska många. Därför är det ganska logiskt att många tillverkare med jämna mellanrum släpper enheter i ett sådant format. Och Aspire är inget undantag. Företaget beslutade sig för att lägga till ett nytt sortiment och presenterade två nya enheter – Cyber G och Cyber X. Den första enheten är ett POD-system i pipe-pod-format och den andra – ett traditionellt POD-system. Det är värt att säga direkt att Aspire Cyber G Pod Kit är en ganska intressant enhet, även om den inte är utan brister.

Allmän information

Aspire Cyber G Pod Kit är ett kompakt POD-system tillverkat i rörmod-format, utrustat med ett tillräckligt kraftfullt batteri och avsett för installation av utbytbara patroner med inbyggda förångare. Enhetens formfaktor är en pipe-mod, och den är liten, så den passar perfekt i fickan. Utvecklarna lade särskild vikt vid enhetens utformning – dess nedre halva är tillverkad av aluminiumlegering och behaglig att röra vid, och den övre halvan är tillverkad av transparent plast, under vilken du kan se enhetens ”fyllning”. Trots sin enkelhet kör enheten ASP-chipet, aktiveras på två sätt och har en god marginal av autonomi. elf bar sverige POD-systemet är utformat för installation av löstagbara patroner med inbyggda förångare på nätet med 0,8 och 1,0 ohm motstånd. Aspire Cyber G Pod Kit finns i sju färger – blå, svart, grön, rosa, brun, silver och orange.

Utrustning

Man kan inte säga att enheten är förpackad på ett speciellt sätt – allt är standard och banalt, men vaperaren hittar i lådan allt han behöver för problemfri användning:

– Cyber G Pen-Style Battery Pack (850 mAh);

– TG Pod 0,8ohm (2 ml) patron;

– TG Pod 1.0ohm (2 ml) patron;

– USB Type-C-kabel;

– Bruksanvisning. 

Cyber G Pen-Style Battery Pack

De flesta vape-företag har under de senaste åren börjat specialisera sig på produktion av POD-system, eftersom detta format av enheter är särskilt efterfrågat bland vapers. Och Aspirecig eller, som alla kallar det, Aspire (förväxla inte med tillverkaren av datorkomponenter) är inget undantag. På senare tid har företaget varit mycket aktivt och börjat släppa en massa nya POD-system, och lagt till de tidigare släppta linjerna och lanserat nya. En av de nya serierna är Cyber, som innehåller två enheter märkta X och G. Aspire Cyber G Pod Kit är ett ganska intressant och originellt POD-system, som till 100 % kommer att hitta sina fans bland vapers, både bland nybörjare och de som har mer än ett års erfarenhet av vaping.

Formfaktorn som Aspire Cyber G Pod Kit är tillverkad i behöver ingen introduktion – det är en pipe-mod eller en vape-pan (var och en väljer den variant som han tycker bäst om). Naturligtvis är huvudkännetecknet för enheter av detta format en cylinder som toppas med en droppartygspatron. Men den enkla formfaktorn mer än kompenserar för enhetens utformning – den nedre halvan av kroppen är tillverkad av aluminiumlegering, behaglig att röra vid och lite grov, och den övre – av genomskinlig plast, under vilken du kan se enhetens ”tarmar”. POD-systemet är litet – 122*19,5 mm, och lätt – 42 gram, så i fickan tar det plats lite mer än en kulspetspenna.

Aspire Cyber G Pod Kit drivs av ett inbyggt 850 mAh-batteri – tillräckligt med kapacitet för att räcka i två till tre dagar. Batteriet laddas med hjälp av USB Type-C-kontakten som finns på enhetens nedre ände, 1A ström.

Det är intressant att det här POD-systemet tillhör den enkla serien, men det fungerar under ASP-chipsetet, som redan är bekant för vapers, tack vare vilket förångaren förses med en konstant spänning på 3,4 volt. Enheten kan aktiveras på två sätt – genom att puffa eller genom att trycka på knappen ”Fire”. För att övervaka batterinivån och andra händelser finns det en färgskiftande LED-ring vid basen av POD-systemet.

TG Pod-patron

TG-patronen har utformats särskilt för Aspire Cyber G Pod Kit med ett integrerat droppmunstycke. Patronen hålls i batteripaketet av ganska starka magneter. Tillverkaren erbjuder två versioner av TG-patroner – 0,8 och 1,0 ohm motstånd. Båda patronerna är tillverkade av kantal mesh, så smaköverföringen kommer att vara på en hygglig nivå. För att fylla på patronen tar du bort den från batteripaketet, öppnar silikonlocket och häller i 2 ml vätska. Det rekommenderas att använda vätskor med PG/VG 50/50.

Slutsatser och intryck

Om man ser Aspire Cyber G Pod Kit som ett POD-system är det en standardapparat som har hundratals analoger, men om man ser det som en ny enhet har det en futuristisk design som är iögonfallande. I vilket fall som helst kommer vaperaren att få en fristående, praktisk enhet som kan glädja med en bra smaköverföring.

Fördelar och nackdelar

Nackdelar

– Du måste ta bort patronen från batteripaketet för att fylla på;

– Svag laddningsström.

Fördelar

– Liten storlek;

– Låg vikt;

– Den ursprungliga utformningen;

– Effektivt batteri;

– Stabil drift tack vare ASP-chipet;

– Patroner på nätet;

– Två alternativ för åtdragning.